Reisverslag winters Lapland: onze eigen avonturenweek in de wildernislodge

Ideaal voor een toffe wintervakantie met een groep vrienden of familie
Je kan er tal van bijzondere activiteiten doen zoals husky sledetochten, lange sneeuwscooter excursies, …
en voor wie ook wil skiën heb je in Ruka ook een aardig skigebied
En als kers op de taart… heb je het noorderlicht !

Familievakantie in de kijker bij Travel-Zone

Heidi en Jan gingen met hun gezin in de krokusvakantie op avonturenweek in Fins Lapland. Lees ons reisverslag winters Lapland over deze  alternatieve wintervakantie. Een toffe onvergetelijke ervaring voor het gezin en vrienden. De combinatie van avontuurlijke activiteiten, ontspanning en de pure omgeving met het magische noorderlicht maakte het tot een reis die we voor altijd zullen koesteren.

Over deze Familievakantie in de kijker

Na een korte vlucht arriveerden we, samen met vrienden, in het adembenemende Ruka, een van de mooiste gebieden van Lapland. Onze thuisbasis voor de week was een gezellige lodge, direct aan de oevers van een bevroren meer. Vanaf het moment dat we aankwamen, voelden we de magie van de locatie.

Onze avonturenweek begon meteen goed met een sneeuwscootertocht door het betoverende winterlandschap. De adrenaline gierde door onze lijven terwijl we over de glinsterende sneeuw raasden, omringd door besneeuwde bomen.

Een van de hoogtepunten van de reis was de lange huskysafari. Het was een onvergetelijke ervaring om door de stille, witte wereld te glijden, voortgetrokken door een enthousiaste roedel husky’s. Later op de dag maakten we een rendiersledetocht, waarbij we meer leerden over de Sami-cultuur en hun traditionele manier van leven.

Ook stond er een actieve sneeuwschoenwandeling op het programma. Het was een geweldige manier om het landschap van dichtbij te verkennen en te genieten van de serene schoonheid van Lapland. Na de wandeling hadden we wat vrije tijd, die we doorbrachten in het nabijgelegen skidorpje Ruka. Hier konden we skiën, langlaufen of gewoon genieten van de gezellige sfeer.

IJsvisserij stond ook op het programma. We boorden gaten in het dikke ijs en probeerden ons geluk met het vangen van vis. Het was een unieke ervaring, gevolgd door een welverdiende sessie in de sauna en het bubbelbad van de lodge. Elke avond genoten we van heerlijke driegangendiners met typische lokale gerechten, wat de perfecte afsluiting van de dag vormde.

De vrije dagen boden ons de mogelijkheid om nog meer van de omgeving te ontdekken. Sommigen van de groep gingen skiën, terwijl anderen kozen voor optionele activiteiten zoals een extra sneeuwscootertocht of een bezoek aan een nabijgelegen rendierboerderij.

Onze laatste avond in Lapland werd extra speciaal toen het noorderlicht verscheen. Vanuit onze lodge hadden we een perfect uitzicht op dit natuurfenomeen, wat zorgde voor een magische afsluiting van onze reis. We keken met open mond naar de dansende lichten aan de hemel.

 

 

Hoogtepunten van onze reis

Overnachting in een gezellige wildernislodge:

Onze comfortabele lodge aan het meer was de perfecte uitvalsbasis.

Lange sneeuwscooter- en huskytocht:

Spannende avonturen die ons door het prachtige landschap van Lapland voerden.

Sauna en bubbelbad:

Heerlijk ontspannen na een dag vol activiteiten.

Deze reis zelf beleven?

Lees hier meer info over het 8-daagse programma

Bestemming(en):

Soort reis:

Uit het aanbod van:

Interesse?

Deel dit bericht:

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Bezoek ons

Turnhoutsebaan 532, 2970 Schilde

Bel ons

03 383 23 10

Mail ons

info@travel-zone.be

Contactinfo

en openingsuren