8-Daagse Riviercruise Douro [Lastminute promo!]

Bedwelmende escapades tussen wijngaarden en rivieren
Traditioneel erfgoed, keuken, dans en zingen
Flamenco, fado en folklorische avonden aan boord
MS Amalia Rodrigues (5 ankers schip mét zwembad)

Vertrek op 18 juli

Riviercruises in de kijker bij Travel-Zone

Portugal en Spanje onthullen hun schatten tijdens een unieke cruise over de Douro. Ontdek Porto, een stad vol charme waar oud en nieuw perfect worden gecombineerd. U bezoekt de charmante stad Lamego, wiens landschappen van groene heuvels een totale verandering van omgeving bieden. U zal ook Guimarães en zijn fascinerende verhalen ontdekken die worden weerspiegeld in de vele monumenten en historische gebouwen die het herbergt.

Over deze Riviercruises in de kijker

 1. BELGIË
 2. PORTO
 3. REGUA
 4. VEGA DE TERRON
 5. BARCE D’ALVA
 6. FERRADOSA
 7. PINHAO
 8. PORTO
 9. BELGIË

Datum

18/07/2023-25/07/2023

Programma

18/07 : België – PORTO

Lijnvlucht(1) naar Porto, transfer(1) en inscheping om 17u. Welkomstdrank en voorstelling van de bemanning.

Vertrek op excursie om kennis te maken met Porto by night. Geniet van de schoonheid van een van de oudste steden van Europa, als werelderfgoed geklasseerd door de UNESCO tijdens een rondrit met de autocar. Porto, wereldwijd bekend bij wijnliefhebbers, ligt aan de monding van de “rio Douro”.

Deze “stad van graniet” is uitgestrekt over nauwe straatjes tussen de heuvels en de meanders van de rivier. De rijkdom van het handelsverleden is nog intact gebleven. Maar de tweede grootste stad van Portugal is ook een jonge, warme stad, de hoofdplaats van een regio waar men wijn teelt en waar de oceaan heerst.

U houdt natuurlijk halt om een bezoek te brengen aan het station van Sao Bento, beroemd omwille van zijn beroemde azulejos. Deze keramieken tegels vormen grote fresco’s die de grote momenten vertellen uit het verleden van de stad of die traditionele beelden uit het Portugese leven tonen. Terug instappen in de autocar.

19/07 : PORTO – REGUA

Vertrek met de autocar aan de kaai van Villa Nova de Gaia, vlak voor de grote stad Porto en ervan gescheiden door de Douro en de beroemde Dom Luis-brug, gebouwd tussen 1881 en 1886 door ingenieur Théophile Seyrig, leerling van Gustave Eiffel. Dit is de tweede grootste stad van Portugal en is op pittoreske wijze aangelevgd op de oever van de Douro.

Eerst ziet men er enkel het grijs, hier en daar doorspekt met rode dakpannen. Als men van dichterbij kijkt, dan ontdekt men vanuit het hart en oprecht de boeiende wijken met hun unieke architectuur. Het historische stadscentrum werd in 1986 door de UNESCO geklasseerd als werelderfgoed. Verder met het bezoek aan het Beurspaleis. De beurs werd in 1834 opgericht door de Handelsvereniging van Porto die er nog altijd huist.

Na het beklimmen van een mooie trap in graniet en gesculpteered marmer bezoeken we de zaal van de oude handelsrechtbank, de gouden zaal en de arabische zaal, in ovalen vorm, versierd met glas-in-loodramen, arabesken, gesculpteerd hout om het Arabische stucwerk na te bootsen (materiaal dat mmarmer nabootst).

Daarna een bezoek aan de’Sao Francisco-kerk, ook “gouden kerk” genoemd. Aanvankelijk was het een bescheiden klooster gebouwd door de Franciscaner monniken in de 12de eeuw. In de 15de en 16de eeuw hebben rijke families uit Porto bijgedragen tot de ontwikkeling van het gebouw en de rijkdom ervan alvorens zich te vestigen in het barokken gouden interieur in de 17de en 18de eeuw.

De structuur van de kerk en de rozet van gotische oorsprong combineren de stijlen uit verschillende tijden. U keert via de Dom Luis-brug opnieuw terug naar Vila Nova de Gaia waar u een van de beroemde wijnkelders van de stad bereikt. Een van de andere glories van Porto is dat het zijn naam gaf aan de beroemde wijnen die over de hele wereld gedronken worden.

U kunt dit proeven* tijdens het bezoek aan een wijnkelder in Porto. Terug instappen in de autocar. In de namiddag varen we. Dansavond of vrije avond in Regua.

20/07 : REGUA – VEGA DE TERRON

Vertrek per autocar vanuit Regua of Pinhao naar Vila Real, een klein stadje met talrijke huizen uit de 16e en 18e eeuw.

Panoramische rondrit gevold door een proeverij van Cristas de Galo , een lokaal gebak. Daarna ontdekt u het kasteeltje van Solar de Mateus, het mooiste en meest verbazende kasteel van het Noorden van Portugal.

U wandelt o.a. in de prachtige tuin met buxushagen en prielen die een tunnel van groen vormen. Terug aan boord in Regia of Pinda waar de boot op u wacht. In de namiddag varen we. Flamenco-avond.

21/07 : BARCA D’ALVA – Salamanca

Vertrek met de autocar met onze animatrice van Barca d’Alva naar Salamanco, waar u de stadsgidsen vervoegt. Tijdens deze daguitstap ontdekt u de stad Salamanca te voet in het gezelschap van uw gidsen.

Sinds 1988 staat de oude stad van Salamanca als werelderfgoed geregistreerd bij de UNESCO. De geklasseerde perimeter, die getekend is naar de indeling van het Plan Expecial de Protección y Reforma Interior (het equivalent van de Franse beschermde sector), bestrijkt het merendeel van de stad zoals deze bestond tot het midden van de 20ste eeuw. Sindsdien kent Salamanco een groeiend succes.

U bezoekt de kathedraal waar de opeenvolgende uitbreidingen een combinatie van stijlen heeft gecreëerd, gaande van late gotiek tot de barok via de renaissancestijl. Daarna bezoekt u de universiteit die zijn deuren had geopend in 1218, hetgeen er een van de oudste universiteiten ter wereld van maakt. Het universiteitsgebouw, ook “Escuelas Mayores” genoemd, heeft een weelderig portaal waarin het beroemdste motief van de stad is gesculpteerd: een doodskop met een kikker erboven (het symbool van de erfzonde bestraft na de dood). Vanuit de beglaasde vestibule kunt u de prachtige bibliotheek bewonderen met rekken vol manuscripten en oude publicaties uit de 19de eeuw. U luncht in een restaurant alvorens te genieten van wat vrije tijd om in de stad te gaan wandelen. Terugkeer aan boord in Vega de Teron. ‘S avonds Belgische nationale feestdag aan boord.

22/07 : BARCA D’ALVA – FERRADOSA PINHAO

Vertrek vanuit Ferradosa voor een excursie naar de “wijnroute van Porto”. Bewonder deze ongelooflijke wijngaard, die zich kilometers langs de Douro tot aan de Spaanse grens uitstrekt, en hoofdzakelijk in terrasbouw is aangelegd. We gaan naar San Salvator do Mondo en Sao Joao da Pesqueira, kleine dorpjes gelegen in de wijngaarden van de vallei “Rio Torto”. In Sao Joao da Pesqueira heeft u de mogelijkheid het centrale met bogen versierde plein te bezoeken, alsook de kapel en de witte huizen met balkon. Tijdens een stop in een quinta (wijnkelder) kunt u proeven van de beroemde Porto*. Deze reis is ook de gelegenheid om de regio en de prachtige landschappen te ontdekken. Terug aan boord in Pinhao of Folgosa. Gala-avond.

23/07 : PINHAO – PORTO

Vertrek met de autocar uit Regua naar Lamego voor een geleid bezoek met de autocar en te voet aan het centrum van de stad. Lamego is een prachtige bisschoppelijke en handelsstad. U ziet er het heiligdom van Nossa Senhora dos Remedios waarvan de gevel dateert uit de 18de eeuw. De witte crepi toont de elegante rondingen in graniet en domineert de trap met gekruiste leuningen, versierd met azulejos en tal van bogen. De eerste steen van het gebouw werd op 14 februari 1750 gelegd en leidde daarop tot een tempel die van boven de 700 treden de stad domineerde en een prachtig zicht biedt op de in nevel gehulde bergen. Terug aan boord in Regua. In de namiddag varen we. Fadoavond.

24/07 PORTO

Vanuit Porto begeven we ons met de bus naar de stad Guimarães. Rondleiding te voet in Guimarães, een charmante stad waar zich middeleeuwse en moderne wijken hebben ontwikkeld. U krijgt de gelegenheid om de kerk Nossa Senhora de Oliveira, het belangrijkste religieuze gebouw van de stad, te ontdekken. De kerk domineert het plein en wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan bouwstijlen (buitenkant). Daarna volgt een bezoek aan het paleis van de Hertogen van Braganza, dit paleis werd in de 16e eeuw gebouwd door de eerste hertog van Braganza. De architectuur van dit Paleis behoort tot de meeste opmerkelijke bouwstijlen van het Iberisch schiereiland. (Paleis gesloten op 1 mei en met Pasen ) Terug aan boord i n Porto. Folklore avond.

25 /07 : PORTO – België

Ontscheping om 9 u . Terugvlucht(1).

Prijs

1.995 per persoon

 • Dubbelkajuit op basisdek: € 1.995 per persoon
 • Singlekajuit op basisdek: € 2.499 per persoon
 • Dubbelkajuit op tussendek:  € 2.155  per persoon
 • Singlekajuit op tussendek: € 2.659 per persoon
 • Dubbelkajuit op bovendek: € 2.180 per persoon
 • Singlekajuit op bovendek:  € 2.684 per persoon

 

Inbegrepen

 • vlucht(1) van Brussel naar Porto heen/terug – de transfer(1) luchthaven/haven/luchthaven –
 • luchthaventaksen (79€ – tarief 2020) –
 • cruise in volpension van het avondmaal van de 1ste dag tot het ontbijt van de laatste dag –
 • dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten)
 • verblijf in een dubbele cabine met airco, douche en WC
 • animatie
 • bijstand van onze hostess aan boord –
 • welkomstdrank
 • folklorische avond
 • bijstands- en repatriëringsverzekering
 • haventaksen
 • excursies vermeld in het programma

Niet inbegrepen

 • dranken op de speciale kaarten
 • dranken tijdens excursies of verplaatsingen
 • annulatie- en bagageverzekering
 • persoonlijke uitgaven.

Bestemming(en):

Soort reis:

Deel dit bericht:

Bezoek ons

Turnhoutsebaan 532, 2970 Schilde

Bel ons

03 383 23 10

Mail ons

info@travel-zone.be

Contactinfo

en openingsuren