Voor fijnproevers
Stap aan boord van de EXPLORA I en je culinaire reis is meteen begonnen. Je vindt er een collectie van maar liefst 18 belevingen voor fijnproevers: 6 restaurants en 12 bars en lounges. Gaande van de pan-Aziatische keuken tot een Frans geïnspireerde internationale cuisine. Van een steakhouse naar Europese interpretatie tot de smaken en la dolce vita van de Middellandse Zee.
Sterrenchefs in Anthology
In nóg hogere sferen genieten van haute cuisine? Reserveer op voorhand dan zeker een tafel in Anthology, met om de zoveel maanden een andere gelauwerde gastchef achter het fornuis. Een eer die tot voor kort te beurt viel aan driesterrenchef Mauro Uliassi. Zijn restaurant aan de Adriatische kust in Italië werd in 2022 bekroond met een 12e plaats op de prestigieuze lijst The World’s 50 Best Restaurants.
Tot april 2024 ontdek je in Anthology het gastronomische meesterschap van Emma Bengtsson van Aquavit in New York. De Zweedse is pas de tweede vrouwelijke chefkok ooit die een tweesterrenrestaurant leidde in de Verenigde Staten. De hoofdingrediënten van haar succes: haar doortastende kennis van de Scandinavische keuken en haar inventieve bereidingsmethoden.
Kookworkshops met zeezicht
Smaakt het naar meer? Voor Explora Journeys gaat een culinaire reis dan ook veel verder dan enkel uitstekende restaurants aan boord.
Laat je culinair verder onderdompelen in Chef’s Kitchen: een privékeuken voor kookworkshops met zeezicht. Experts nemen je mee op heerlijke ontdekkingsreis naar nieuwe ingrediënten, smaken, texturen en culturen. Ideaal tijdens dagen op zee, zowel voor beginnende hobbykoks als geoefende smaakmeesters.
De ervaring evolueert mee met de bestemmingen waar je schip aanlegt. Aan land gaat de beleving gewoon verder met bezoeken aan markten en lokale producenten. De privéeetruimte grenzend aan Chef’s Kitchen is de perfecte plek om je nieuw verworven kookkunsten te proeven in combinatie met uitstekende wijnen, geselecteerd door de sommeliers aan boord.
Dirigent van de smaak
Achter al deze verrukkelijke ervaringen zit het vakmanschap van een heel team culinaire toppers, aangevoerd door ‘Head of Culinary’ Franck Garanger. Dirigent van de smaak in het gastronomische orkest. Hij bedenkt de recepten, definieert de concepten en cureert de eetervaringen.
Daarbij richt hij zich op gezond, lekker eten van lokale, duurzame bronnen. “The proof of the pudding is in the eating”, zal hij daarbij gedacht hebben. Alle ingrediënten aan boord zijn met de hand geselecteerd en ingekocht door hemzelf.
Maître Cuisinier de France
Behalve 23 jaar gastronomische ervaring in de cruisesector, kan Garanger tal van adelbrieven voorleggen. Zo is hij benoemd tot ‘Maître Cuisinier de France’, een titel die nog maar een handvol experts mochten opspelden, en stond hij al naast enkele opmerkelijke sterrenchefs.
Voor de connaisseurs: daar horen onder andere Jean-François Piers, Alain Passard en Thierry Marx bij. En niet te vergeten Paul Bocuse, een van de grootste gastronomen van de 20e eeuw.