Reisverslag Jan en Heidi: Expeditie Cruise Galapagos eilanden met Silver Origin

Cruise in de kijker bij Travel-Zone

Als we Heidi vragen wat voor haar het summum van een groene expeditiebestemming is, zijn dat ongetwijfeld de Galapagos Eilanden. De werkelijk unieke flora en fauna maken die echt een bijzondere ontdekkingsreis. Je treedt er werkelijk in het kielzog van Darwin.

Over deze Cruise in de kijker

Ontdek de Bijzondere Wereld van Galapagos: Een Luxe Expeditie Cruise met Silversea

In 2021 en 2022 maakten Jan en Heidi een onvergetelijke reis met luxerederij Silversea naar de adembenemende Galapagos-eilanden. Deze unieke expeditie cruise bracht hen naar een wereld die niet alleen vol was van ongerepte natuur, maar ook rijk aan fascinerende diersoorten en historische betekenis. Hier delen we enkele hoogtepunten van hun avontuurlijke reizen.

1. De Diersoorten in de Galapagos zijn Werkelijk Bijzonder

De Galapagos-archipel staat bekend om zijn opmerkelijke biodiversiteit en unieke diersoorten. Tijdens de expeditie cruise van Jan en Heidi werden ze getrakteerd op het zien van enkele van de meest iconische dieren op aarde. De zeeleguanen waren slechts een van de vele intrigerende wezens die ze tegenkwamen. De eilanden zijn de thuisbasis van soorten die nergens anders ter wereld voorkomen, en het observeren van hun gedrag in het wild was een werkelijk unieke ervaring.

2. De Evolutietheorie van Darwin zie je hier voor je voeten lopen

Galapagos was de inspiratiebron voor de beroemde evolutietheorie van Charles Darwin. Tijdens hun expeditie cruise konden Jan en Heidi zich helemaal inbeelden hoe de ontdekkingsreiziger hier eeuwen geleden aan land ging en zijn baanbrekende observaties deed. De variatie in de snavels van vinken en andere subtiele verschillen tussen soorten op de verschillende eilanden bevestigen nog steeds de kern van Darwin’s theorie.

3. Reptielen in alle mogelijke formaten, Zeezoogdieren zoals zeehonden, dolfijnen bij de vleet, …

De Galapagos-eilanden herbergen een verbazingwekkende verscheidenheid aan dieren, van kleine hagedissen tot indrukwekkende zeezoogdieren. Jan en Heidi waren verbaasd over de verschillende reptielen die ze konden waarnemen, waaronder kleurrijke landleguanen en snelvoetige lavahagedissen. Ze werden ook begroet door speelse zeehonden en dolfijnen die speelden in de golven naast hun cruiseschip.

4. Geen schrik van mensen: dieren bekijken in hun natuurlijke Habitat

Een van de opmerkelijke kenmerken van de Galapagos-dieren is hun onbevreesdheid voor mensen. Doordat ze hier nooit zijn bejaagd, hebben ze geen natuurlijke angst ontwikkeld voor menselijke aanwezigheid. Hierdoor konden Jan en Heidi deze unieke dieren van dichtbij bekijken zonder hen te verstoren. Het biedt een zeldzame kans om dieren te observeren in hun natuurlijke habitat, zonder dat ze wegvluchten.

5. Puurste, meest ongerepte natuurbeleving samen met Antarctica

De natuurpracht van de Galapagos kan volgens Heidi en Jan alleen worden vergeleken met Antarctica als het gaat om ongerepte natuurbeleving. De afgelegen ligging van de eilanden heeft ertoe bijgedragen dat de omgeving grotendeels onaangetast is gebleven. Het kristalheldere water, de uitgestrekte landschappen en de overvloed aan wilde dieren maken het een paradijs voor natuurliefhebbers.

De expeditie cruise met Silversea naar de Galapagos-eilanden was voor Jan en Heidi werkelijk een van de meest unieke ervaringen die ze voor altijd zullen koesteren. De magie van deze bijzondere plek, de unieke dieren en de historische betekenis maken dit een buitengewone bestemming. Voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijke natuurbeleving, biedt de Galapagos-archipel werkelijk een unieke en ongeëvenaarde ervaring.

LEVEND MUSEUM VAN EVOLUTIE

De Galapagoseilanden liggen ter hoogte van de evenaar, op zo’n 1.000 km voor de westkust van Ecuador. Een exotische archipel, geschapen door spuwende vulkanen en stromende lava. En een levend museum van de evolutie.

Letterlijk. Want de observaties die Charles Darwin op de Galapagos deed, waren een belangrijke schakel voor zijn evolutietheorie.

De archipel is de thuisbasis van enkele van ‘s werelds meest buitengewone dier- en plantsoorten. Reuzenschildpadden, bontgekleurde Sally Lightfoot-krabben, darwinvinken, blauwvoetgenten, zeeleguanen … En de galapagospinguïn: de enige pinguïn die je ten noorden van de evenaar kan vinden.

Cruise mee met Silversea om de Galapagos-eilanden te ontdekken

Met bijna 600 mijl van het vasteland, zijn de Galapagos-eilanden een van de meest afgelegen plekken ter wereld. De 19 eilanden tellende archipel, de thuisbasis van een verbazingwekkende 9.000 soorten flora en fauna, was ’s werelds eerste UNESCO-erfgoedlocatie en is verreweg de uitzonderlijkste, mooiste plek op aarde.

Luxerederij Silversea doet er alles aan om uw tijd in de Galápagos onvergetelijk te maken. Groots in comfort en luxe, voelt de intieme all-suite Silver Origin persoonlijk en gezellig aan. Silver Origin biedt plaats aan slechts 100 gasten en is speciaal ontworpen om de biodiversiteit van de Galápagos-eilanden te kunnen ontdekken.

Routes van 1 of 2 weken bieden een breed scala aan wilde dieren op de verschillende eilanden, waaronder veel endemische soorten. Het team van enthousiaste en toegewijde experts zal u bij elke stap begeleiden.

Over het schip: Silver Origin, speciaal voor de Galapagos-eilanden gebouwd

Het meest elegante schip dat ooit op de Galapagos heeft gevaren.

Het eerste bestemmingsspecifieke schip gebouwd door Silversea, Silver Origin, is het toppunt van ervaringsreizen in de Galapagos.

Nooit eerder werden de eilanden zo fantastisch gepresenteerd: een team van Ecuadoraanse nationale deskundige gidsen, de hoogste crew-to-guest ratio in de Galapagos, 8 Zodiacs en naadloze hybride ruimtes die een buitengewone reis bieden – voor buitengewone mensen.

All-suite accommodatie, Horizon-balkons, butlerservice, verfijnde interieurs, interactief basiskamp, ​​Ecuadoriaans geïnspireerde keuken … geen enkel aspect van Silver Origin is aan het toeval overgelaten.

Bestemming(en):

Soort reis:

Uit het aanbod van:

Interesse?

Deel dit bericht:

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Bezoek ons

Turnhoutsebaan 532, 2970 Schilde

Bel ons

03 383 23 10

Mail ons

info@travel-zone.be

Contactinfo

en openingsuren