De péniches van CroisiEurope: geprivatiseerde vakantieschepen in Frankrijk

Herontdek Frankrijk op een orginiele manier
Péniches van CroisiEurope: varende vakantiehuizen in Frankrijk
Geprivatiseerde 5* vakantieschepen met schipper, kok en crew

Riviercruises in de kijker bij Travel-Zone

Met de hele familie of een groep vrienden op een originele manier Frankrijk herontdekken? Aan boord van een ‘péniche’ vaar je langs Franse waterwegen tot diep in je geliefde regio. Een geprivatiseerde, drijvende cocon voor fijnproevers en levensgenieters. Met een zeskoppige crew tot uw dienst.

Over deze Riviercruises in de kijker

Wat is een péniche?

Een ‘péniche’, of spits, is een type binnenschip van exact 38,50 m lang en 5,07 m breed. Specifiek afgestemd op de afmetingen van Franse kanalen en sluizen.

Bij wijze van proefproject kocht CroisiEurope in 2014 péniche de Raymonde en bouwde die om tot een modern 5* vakantieschip met schipper, kok en crew. De nieuwe vakantieformule viel duidelijk in de smaak. De rederij liet in België meteen vijf identieke schepen extra bouwen.

11 Kajuiten

Verrassend genoeg biedt zo’n klein schip plaats aan maar liefst 22 passagiers. Ideaal voor families en vriendengroepen. De 11 kajuiten, waarvan één rolstoeltoegankelijk, zijn elk voorzien van twee bedden en een aparte badkamer met douche, toilet en lavabo.

Maak het zeker gezellig in de gemeenschappelijke ruimtes. Er is een bar, een lounge en een restaurant, allemaal met buitenzicht. Buiten kan je genieten in de comfortabele ligstoelen op het zonnedek. Ook de jacuzzi en het terras op het voorsteven worden gegarandeerd verkozen tot ieders favoriete plekjes. Zalig om de oevers en de landschappen voorbij te zien glijden.

At your service

Op vakantie in ‘la douce France’ wil je natuurlijk leven als God in Frankrijk. Laat je in de watten leggen door de zes crewleden aan boord en geniet van een persoonlijke service, verzorgd tot in de puntjes.

De chef-kok zorgt dagelijks voor verwennerij, met regionale specialiteiten en lokale wijnen. En afhankelijk van wat je ‘s avonds wil eten, doet hij inkopen op de markt. Ook de rest van de reis verloopt zoals jij het wil. De tafels herschikken? Je eigen afspeellijst opleggen tijdens een privéfeestje? Of een quizavond? Jullie hebben het schip voor jullie alleen.

Loire, Champagne of Parijs?

Je kan in zes Franse regio’s van deze reisformule genieten. Varen naar de mediterrane zon en de zachte geur van lavendel in de Provence? De kastelen en abdijen van de Loire? De grand cru’s van Bourgogne of Champagne? Of in Parijs aanmeren aan de voet van de Eiffeltoren? Zeg ons in welk stukje Frankrijk jij de rust van de stille wateren wil ontdekken. We hebben verschillende vaarroutes voor je in petto.

Een doorsnee dag bestaat uit een rustige vaartocht door de streek, afgewisseld met bezoeken aan wal. Varend over de kanalen reis je tot diep in het hart van de regio. Tijdens een tochtje de omgeving verkennen? Aan boord zijn fietsen beschikbaar.

Bestemming(en):

Soort reis:

Uit het aanbod van:

Interesse?

Deel dit bericht:

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Bezoek ons

Turnhoutsebaan 532, 2970 Schilde

Bel ons

03 383 23 10

Mail ons

info@travel-zone.be

Contactinfo

en openingsuren