Privé rondreis Noord-India: Ontdek de hoogtepunten van Rajasthan in 15 dagen

Ontdek de hoogtepunten van Noord-India in 15 dagen
Slenter door de roze stad Jaipur en blauwe stad Jodhpur
rondreis Noord-India

Familievakantie in de kijker bij Travel-Zone

Subtiel of hals-over-kop, je raakt gegarandeerd in de ban van dit fascinerende land. Want in India ervaar je niet één, maar een veelvoud aan ervaringen.

Over deze Familievakantie in de kijker

De bonte mengelmoes van invloeden in de chaotische hoofdstad Delhi, de sprookjesachtige woestijnstad Jaisalmer, de blauwe stad Jodhpur en de historische schatten van Jaipur en Agra. Het staat je allemaal te wachten samen met de vele kleuren van de lokale bevolking. Proef van de pittige keuken, laat je betoveren door de gastvrijheid en sta met open mond voor de Taj Mahal. Laat je volledig verrassen door de vele impressies van India, een land als geen ander!

Reisschema

Dag 1: Brussel – Delhi

Dag 2: Aankomst Delhi

Dag 3: Delhi

Dag 4: Delhi – Mandawa

Dag 5: Mandawa – Bikaner

Dag 6: Bikaner – Jaisalmer

Dag 7: Jaisalmer

Dag 8: Jaisalmer – Jodhpur

Dag 9: Jodhpur – Ranakpur – Udaipur

Dag 10: Udaipur – Pushkar

Dag 11: Pushkar – Jaipur

Dag 12: Jaipur

Dag 13: Jaipur – Agra

Dag 14: Agra – Delhi

Dag 15: Delhi – Brussel

Programma

Dag 1: Brussel – Delhi

Eindelijk… het is zover, je rondreis door India begint!

Blader tijdens de vlucht naar de Indiase hoofdstad Delhi nog eens door alle gidsen en reistips, want zodra je geland ben, voel je de warmte.

Welkom in India!

Dag 2: Aankomst in Delhi

Fascinerend, mysterieus, veelzijdig… India is met één woord niet te omschrijven! We gaan het je helemaal zelf laten ontdekken… Eens geland, worden jullie opgewacht en met een transfer naar het hotel gebracht.

Je zal direct een eerste indruk van Delhi krijgen, een oude en een nieuwe stad, allebei even fascinerend. De stad heeft een turbulent verleden door de vele bestormingen en bezettingen die het heeft meegemaakt, maar dat zorgt ook voor een heel veelzijdig karakter. Dit karakter werd gecreëerd door het afbreken en maar liefst 7 keer opnieuw heropbouwen van de stad door Mongolen, Perzen, Turken, Afghanen en Britten. Je vindt er ook een contrast tussen de 2 delen van de stad, het oude gedeelte met tempels, levendige straatmarkten en eeuwenoude monumenten tot mooi aangelegde parken, blinkende auto’s en de nieuwste winkelcentra in het nieuwe gedeelte. Delhi heeft voor elk wat wils.

Verblijf Standaardpakket: Bel Morris Hotel *** – Standard Room
Verblijf Superior pakket: Welcomhotel Dwarka **** – Deluxe Room
Verblijf Luxe pakket: Le Meridien ***** – Deluxe Room

Dag 3: Delhi

Je dag start direct op een leuke manier. Je gaat namelijk met een riksja ritje de geuren en kleuren van Delhi gaan ontdekken. In de Chandni Chowk markt, vind je kraampjes en van alle soorten, om hierna Jama Masjid te gaan bezoeken. Dit zijn twee minaretten van 40 meter hoog die versierd zijn met rode zandsteen afgewisseld met wit marmer, waarvan de binnenplaats 25.000 gelovigen kan ontvangen. We passeren ook het Rode Fort of Lal Qila waarvan de rode zandstenen muur zich uitstrekt over 2 kilometer. Het werd gestart door de keizer Shah Jahan in 1638 en voltooid door zijn zoon Aurangzeb in 1648 (die laatste had zijn vader gevangengezet in het Agra Fort net na het begin van het werk). Hierna steken we de handen uit de mouwen bij de Sikh tempel (Bangla Sahib), dit is een gemeenschapskeuken waar duizenden aanbidders komen eten.

In de namiddag gaan we richting het nieuwe gedeelte van de stad. Hier gaan we door de Royal Way, Rajpath, een brede laan met decoratieve bassins langs elke kant. Aan de twee uiteinden staat de India Gate (triomfboog) in het oosten en de Rashtrapati Bhawan in het westen, de voormalige residentie van de onderkoning, die nu de president huisvest. Daarna bezoeken we de Humayun’s Tomb, een prachtig voorbeeld van het begin van de Mughal-architectuur die zal leiden tot de bouw van de Taj Mahal. En als laatste de Qutub Minar, een 72 meter hoge minaret uit de 12e eeuw aan het begin van het islamitische tijdperk in India.

Optionele ervaring: Laughter Yoga (Vanaf 60 euro per persoon)

Verblijf Standaardpakket: Bel Morris Hotel *** – Standard Room
Verblijf Superior pakket: Welcomhotel Dwarka **** – Deluxe Room
Verblijf Luxe pakket: Le Meridien ***** – Deluxe Room

Dag 4: Delhi – Mandawa

Na het ontbijt, worden jullie opgehaald voor een 6 uur durende rit richting Mandawa. Dit is een prachtige, historische stad met forten, muurschilderingen, kunstgalerijen,…

Verblijf Standaardpakket: Desert & Dunes Hotel *** – Standard Room
Verblijf Superior pakket: The Desert Resort **** – Deluxe Room
Verblijf Luxe pakket: Vivaana Culture Hotel ***** – Deluxe Room

Dag 5: Mandawa – Bikaner

Onderweg richting Bikaner, stoppen we nog bij een paar highlights, zoals Fathepur Havelis en het Junagarh Fort. Dit laatste is gebouwd in de 16e eeuw en beroemd om zijn prachtige architectuur, design en decoratie, en is gemaakt van rode zandsteen en marmer.

Verblijf Standaardpakket: Raj Haveli Hotel *** – Standard Room
Verblijf Superior pakket: Lallgarh Palace Hotel **** – Standard Room
Verblijf Luxe pakket: Narendra Bhawan Hotel ***** – Residence Room

Dag 6: Bikaner – Jaisalmer

Jaisalmer, ook gekend als de Gouden Stad van India, is de thuisbasis van prachtige paleizen gebouwd van goudgele zandsteen, waardoor deze regio de verborgen parel van Rajasthan wordt genoemd. Na 6 uur rijden, doet het deugd om even de benen te strekken in de geplaveide straatjes van de stad. Jaisalmer staat op een heuvel van geelachtige zandsteen, bekroond door een fort, dat paleizen en verschillende tempels bevat, en wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire architecturale voorbeelden in Rajasthan.

Verblijf Standaardpakket: Heritage Inn Hotel *** – Standard Room
Verblijf Superior pakket: Hotel Rawalkot **** – Standard Room
Verblijf Luxe pakket: Mariott Resort & Spa ***** – Standard Room

Dag 7: Jaisalmer

Vandaag bezoek je Jaisalmer, gelegen aan de poorten van de Thar-woestijn. De naam komt van de kleur van de zandstenen muren bij zonsondergang, en lijkt voort te komen uit een verhaal van duizend-en-één-nachten. De steegjes van de stad vormen een echt labyrint waar het leuk is om rond te wandelen.

Je gaat op bezoek bij Gadisar-tank, een fort met een groep tempels. Daarna wacht er een echte verwennerij op jullie, want een echte ‘chaiwala’ (theejongen) maakt een beroemde chai op de Indiase manier. Dit is een recept van zoete thee gemengd met gekookte melk en kruiden. Voor een leuke zonsondergang, ga je naar Badabgh, wat letterlijk ‘grote tuin’ betekent, en waar de rustige sfeer en serene plek een traktatie zijn voor ogen en geest.

Verblijf Standaardpakket: Heritage Inn Hotel *** – Standard Room
Verblijf Superior pakket: Hotel Rawalkot **** – Standard Room
Verblijf Luxe pakket: Mariott Resort & Spa ***** – Standard Room

Dag 8: Jaisalmer – Jodhpur

Welkom in de ‘Blauwe Stad’, Jodhpur, gelegen aan de rand van de Thar-woestijn. De stad is omgeven door een muur van 10 kilometer lang en ontleent zijn naam aan de blauwe kleur van de huizen van de oude stad.

Je bezoek het Mehrangarh Fort, gelegen op een heuvel 125 meter boven de zeespiegel. Daartegenover ligt Jaswant Thada, een witmarmeren gedenkteken die Jodhpur verdedigde tegen invasies. Dit is ook een prachtig uitkijkpunt om het fort te fotograferen.

Verblijf Standaardpakket: Park Boutique Hotel *** – Standard Room
Verblijf Superior pakket: Zone by Park Hotel **** – Standard Room
Verblijf Luxe pakket: Ajit Bhawan Palace ***** – Deluxe Room

Dag 9: Jodhpur – Ranakpur – Udaipur

Onderweg naar Udaipur, maak je een stop in Ranakpur, dat één van de vijf belangrijkste bedevaartsoorden is en de thuisbasis van een uitzonderlijk mooi tempelcomplex. De Ranakpur Jain-tempel werd gebouwd tijdens het bewind van de liberale en begaafde Rajput-monarch Rana Kumbha in de 15e eeuw. Het complex heeft een totaal van 1 444 verschillende kolommen, waarvan geen twee dezelfde zijn.

Verblijf Standaardpakket: Mahendra Prakash Hotel *** – Standard Room
Verblijf Superior pakket: Trident Udaipur Hotel **** – Deluxe Garden View
Verblijf Luxe pakket: Fatehgarh Hotel ***** – Rennaisance Room

Dag 10: Udaipur – Pushkar

Goeiemorgen… Vandaag start je de dag met een koninklijk bezoek aan het City Palace in Udaipur, ook gekend als de stad van de zonsopgang. Het Stadspaleis is gebouwd in 1725 van graniet en marmer met balkons, sierlijke deuren en ramen en vakmanschap in glasmozaïeken. Binnen het paleis is het een doolhof van binnenplaatsen, appartementen en versierde zalen. De marmeren troon in de kroningskamer werd voor het laatst gebruikt in de tijd dat Maharana Sangram Singh II de leiding had (1710-30).

Na het bezoek aan het paleis, rij je 5 uur verder naar Pushkar.

Optionele ervaring: Fietstocht Udaipur (Vanaf 18 euro per persoon)

Verblijf Standaardpakket: Jagat Palace Hotel *** – Standard Room
Verblijf Superior pakket: Clarks Safari Hotel **** – Standard Room
Verblijf Luxe pakket: Pratap Mahal IHCL Seleqtions ***** – Superior Room

Dag 11: Pushkar – Jaipur

Vandaag staat een wandeling langs het pittoreske Pushkar lake, alvoren je de Brahma tempel gaat bezoeken. Dit is één van de weinige bestaande tempels gewijd aan de hindoeïstische schepper/God Brahma in India. De tempelstructuur dateert uit de 14e eeuw, gedeeltelijk later herbouwd en is gemaakt marmeren en stenen platen. Hierna rij je verder naar Jaipur.

Verblijf Standaardpakket: Park Ocean Hotel *** – Standard Room
Verblijf Superior pakket: Trident Hotel Jaipur **** – Deluxe Garden View
Verblijf Luxe pakket: ITC Rajputana Hotel ***** – Executive Club

Dag 12: Jaipur

Na een stevig ontbijt, bezoek je het Amber Fort, wat bestaat uit 3 forten die in elkaar zijn genesteld. Op het laagste niveau vind je het fort op zich, dat de appartementen van de Maharadja en zijn zeer vele vrouwen onderdak bood. Iets daarboven, verbonden door een netwerk van versterkte gangen en geheime doorgangen, is er het fort dat de soldaten van de prins huisvestte. Nog hoger, op de top van de berg, ligt de verborgen schat van de maharadja. Het geheel vormt een zeer indrukwekkend architectonisch en verdedigingscomplex.

In de namiddag bezoeken we nog het Stadspaleis, het Jantar Mantar Observatorium en de Hawa Mahal of “Palace of Winds”.

Optionele ervaring: Ochtendwandeling om de lokale cultuur te beleven (Vanaf 27 euro per persoon)

Verblijf Standaardpakket: Park Ocean Hotel *** – Standard Room
Verblijf Superior pakket: Trident Hotel Jaipur **** – Deluxe Garden View
Verblijf Luxe pakket: ITC Rajputana Hotel ***** – Executive Club

Dag 13: Jaipur – Agra

Na het ontbijt vertrek je terug voor een rit van 5 uur richting Agra. Onderweg stop je in Fatehpur Sikri of de verlaten stad. Deze stad was in de zestiende eeuw gedurende korte tijd hoofdstad tijdens de regeerperiode van keizer Akbar, maar werd na vijftien jaar weer verlaten. Dit omdat de plek waar het paleis gebouwd was, niet erg geschikt was door een groot gebrek aan water vanwege de rotsachtige grond. Na vijftien jaar werden de fraaie okerkleurige gebouwen in 1586 verlaten en keerde de stilte terug in Sikri.

Verblijf Standaardpakket: Surasena Regal Vista Hotel *** – Standard Room
Verblijf Superior pakket: Trident Hotel Agra **** – Deluxe Garden View
Verblijf Luxe pakket: ITC Mughal Hotel ***** – Mughal Room

Dag 14: Agra – Delhi

Het is tijd voor het hoogtepunt van deze rondreis, waar je vast en zeker naar uitgekeken hebt: de beroemde Taj Mahal. Dit is zonder twijfel één van de meest fascinerende meesterwerken in India, en symboliseert het verhaal van een grote liefde tussen de keizer en zijn favoriete vrouw, die stierf na de bevalling van hun 14e kind. Onder de koepel rusten Shah Jehan en Mumtaz samen in de eeuwigheid.

Na de Taj Mahal, bezoek je het UNESCO werelderfgoed Rode Fort van Agra om deze prachtige dag mee af te sluiten.

Verblijf Standaardpakket: Bel Morris Hotel *** – Standard Room
Verblijf Superior pakket: Welcomhotel Dwarka **** – Deluxe Room
Verblijf Luxe pakket: Le Meridien ***** – Deluxe Room

Dag 15: Delhi – Brussel

De schitterende reis door kleurrijk en magisch India zit er jammer genoeg op. Hopelijk vlieg je naar huis met een schat aan indrukken en ervaringen die je een leven lang met jullie meenemen.

Kan je niet genoeg krijgen van de Indische cultuur? Kijk snel ook even op onze website voor een volgende rondreis, misschien deze keer richting Sri Lanka?

Alvast welkom thuis :)

Prijs

Prijs op aanvraag

Inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • 13 overnachtingen zoals beschreven in het programma
 • Keuze tussen kamer & ontbijt, halfpension of volpension
 • Diensten van een chauffeur & lokale gidsen ter plaatse
 • Excursies/Activiteiten zoals beschreven in het programma
 • Toegangsgelden voor de monumenten, waar van toepassing
 • 1 liter water per persoon per dag

Niet inbegrepen

 • Diensten van een meereizende Engelstalige gids (Meerprijs van 400 euro per gezin)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Tips/Fooien
 • Overige niet-vermelde onkosten

Bestemming(en):

Soort reis:

Uit het aanbod van:

Interesse?

Deel dit bericht:

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Bezoek ons

Turnhoutsebaan 532, 2970 Schilde

Bel ons

03 383 23 10

Mail ons

info@travel-zone.be

Contactinfo

en openingsuren