8-daagse privé rondreis Jordanië met Travelworld

Privé rondreis met Engelstalige gids
Ontdek de antieke stad Petra
Blijf drijven op de Dode Zee
privé rondreis Jordanië

Familievakantie in de kijker bij Travel-Zone

Zin om eens dat heerlijke gevoel van een oosterse dag en een oosterse nacht te ervaren? Trek er dan eens op uit naar Jordanië, een nog grotendeels verborgen parel in het Midden-Oosten. Tijdens deze rondreis word je langs de klassiekers van dit magische koninkrijk gegidst, waarbij z’n verscheidenheid en gastvrijheid je ongetwijfeld versteld zullen doen staan.

 

Over deze Familievakantie in de kijker

Je start je Arabische avontuur in de levendige hoofdstad Amman. Van hieruit trek je op daguitstap naar de archeologische sites van Jerash​ en ​Umm Qais​, ooit twee florerende steden ten tijde van de Romeinen, en ontdek je het kasteel van Ajloun. Vervolgens verlaat je de hoofdstad en trek je naar Mount Nebo, waar Mozes een laatste keer over het heilige land uitkeek. In Madaba aanschouw je aansluitend de wereldberoemde mozaïeken van de stad, waarna je over de verbluffende King’s Highway richting Petra tuft. Onderweg stop je ook nog even aan het kruisvaarderskasteel van Kerak.

Uiteraard mag een uitgebreide verkenning van de antieke stad Petra en z’n sprookjesachtige omgeving, één van de zeven nieuwe wereldwonderen, niet op je lijstje ontbreken. Van hieruit reis je dan verder naar het zuiden, waar je je in de woestijn van Wadi Rum precies op de planeet Mars waant. Tenslotte maak je je borst nog even nat tijdens een heilig bezoek aan de doopsite van Jezus​, om je kruistocht doorheen Jordanië dan vredevol te beëindigen aan het zilte water van de Dode Zee, waar je al drijvend weg mijmert naar al het moois dat je de afgelopen dagen onder ogen kreeg.

Nood aan nog wat extra Vitamine Zee? Verleng dan je reis met een paar nachten aan de Rode Zee en keer ronduit ontspannen terug naar huis (op aanvraag).

Reisschema

Dag 1: Brussel – Amman

Dag 2: Amman – Jerash – Ajloun – Um Qais – Amman

Dag 3: Amman – Mount Nebo – Madaba – Kings Highway – Kerak – Petra

Dag 4: Petra

Dag 5: Petra – Wadi Rum

Dag 6: Wadi Rum – Doopsite van Jezus Christus – Dode Zee

Dag 7: Dode Zee

Dag 8: Dode Zee – Amman Queen Alia International Airport – Brussel

Programma

Dag 1

Brussel – Amman

Vertrek van je vlucht naar Jordanië.

Bij aankomst op Queen Alia International Airport, de luchthaven van Amman, doorloop je de nodige luchthavenprocedures, zoals immigratie en het ophalen van je bagage.  Eens alle formaliteiten achter de rug zijn brengt de chauffeur je naar het hotel in Amman, de hoofdstad van Jordanië.

Overnachting in Amman Ambassador Hotel **** of Grand Hyatt *****. Of gelijkwaardig.

Dag 2

Amman – Jerash – Ajloun – Amman

Ontbijt in het hotel.

Je Jordanië-avontuur start in Amman, waar je voor dag en dauw naar Jerash trekt, één van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Terwijl je richting het noorden reist, geniet je onderweg van het adembenemende Jordaans platteland met traditionele dorpjes en olijfboomgaarden.

Bij aankomst in Jerash zal je versteld staan ​​van de goed bewaarde ruïnes die dateren van het Romeinse rijk. Dwaal door de zuilengalerijen, bewonder de tempels en het amfitheater en luister naar de vele verhalen over het verleden, gebracht door de deskundige gids. Je beschikt over voldoende tijd om de historische site te verkennen en foto’s te maken, vooraleer je naar je volgende stop rijdt.

De volgende stop is Ajloun, een stad die beroemd is omwille van zijn kasteel op een heuveltop, omringd door een prachtig landschap. Bezoek aan het kasteel.

De derde halte op het programma van vandaag is de historische site van Umm Qais, in de tijd van de Romeinen gekend onder de naam Gadara.

Tenslotte pendel je terug naar Amman, waar je de rest van de dag heerlijk kan ontspannen in je hotel, of desgewenst de stad nog eens kan intrekken voor een levendige avond.

Overnachting in Amman Ambassador Hotel **** of Grand Hyatt *****.  Of gelijkwaardig.

Dag 3

Amman – Mount Nebo – Madaba – Kings Highway – Kerak – Petra

Na het ontbijt volgt een stadstour doorheen Amman. Nadien verlaat je de hoofdstad richting Mount Nebo, waar Mozes voor een allerlaatste keer over het Heilige Land uitkeek, en stop je in de stad Madaba, gekend voor zijn wondermooie Byzantijnse en Umayyad-mozaïek. De St. George Church herbergt zo een beroemd mozaïek uit de 6e eeuw, dat de kaart van Jeruzalem en het Heilige Land voorstelt. De kaart telt maar liefst twee miljoen gekleurde tegeltjes en toont heuvels en valleien, dorpen en steden, tot aan de Nijldelta.

Via de spectaculaire King’s Highway slinger je je dan een weg naar Kerak, waar je een bezoek brengt aan het gelijknamige kruisvaarderskasteel uit de 12e eeuw dat er hoog boven de stad uittorent. Tegen de avond kom je aan bij Petra, één van ’s werelds meest ontzagwekkende archeologische vindplaatsen. Na het inchecken in je hotel is het tijd voor ontspanning.

Overnachting in P Quattro Relax Hotel **** of Mövenpick Petra Resort *****. Of gelijkwaardig.

Dag 4

Petra

Vandaag is volledig gewijd aan de verkenning van de historische stad Petra. Je betreedt de archeologische site via de Siq, een smalle kloof die naar de beroemde ‘Schatkamer’ leidt, helemaal uitgehouwen in de rotswand. Een lokale gids vertelt je gedurende twee uur wat meer over de geschiedenis van de stad en de Nabateeërs.

Vanaf de Schatkamer kan je dan zelf je verdere parcours kiezen, langsheen de vele andere wonderen van Petra, waaronder de koninklijke graven, het Klooster en de High Place of Sacrifice. Ook het ruwe en dorre landschap rondom is van een ongeziene schoonheid.

Overnachting in P Quattro Relax Hotel **** of Mövenpick Petra Resort *****. Of gelijkwaardig.

Optioneel: Petra by Night

Petra bij daglicht bezoeken is al ontzagwekkend mooi, maar wacht maar tot je het ’s nachts bij kaarslicht ziet. Volg een kaarsverlicht pad doorheen de Siq en geniet van de beklijvende muziek van de bedoeïenen voor de Schatkamer. De tour start om 20u30 en eindigt om 22u (elke maandag, woensdag en donderdag, mits supplement, onder voorbehoud van de weersomstandigheden).

Dag 5

Petra – Wadi Rum

Na het ontbijt in je hotel in Petra vertrek je naar de woestijn van Wadi Rum​, waar je je door het rode zand precies op de planeet Mars waant. Geniet er van een 4×4-jeeptour (2u) door de woestijn en bezoek enkele van de meest iconische locaties, zoals de Nabatean Temple, Lawrence’s Spring en Khazali Canyon. Je brengt er de avond door in een luxueus bedoeïenenkamp, waar je heerlijk dineert en nadien eindeloos naar de sterren kan staren.

Diner en overnachting in Wadi Rum: Sun City Camp (Standard Tent).  Of gelijkwaardig.

Dag 6

Wadi Rum – Doopsite van Jezus Christus – Dode Zee

Na het ontbijt in het bedoeïenenkamp in Wadi Rum, verlaat je de woestijn en trek je noordwaarts naar de Dode Zee, het laagste punt op aarde. Onderweg geniet je van het prachtig uitzicht op het woestijnlandschap en de bergen eromheen.

Maar vooraleer je je tenten aan de Dode Zee opslaat, trek je eerst nog op een heilige missie naar Bethanië Over de Jordaan, de historische plek waar Jezus Christus gedoopt werd. Je op dezelfde plek als de messias laten dopen is tegenwoordig niet meer mogelijk, daar de loop van de Jordaan doorheen de eeuwen wijzigde. Iets verderop kan je wél nog het heilige water van de rivier inwaden. Maar waag je daarbij niet té ver in het water, aangezien de rivier tevens de staatsgrens tussen Jordanië en Israël vormt.

Je eindigt de dag aan de Dode Zee​, waar je kan pootje baden in de mineraalrijke wateren, bekend om de therapeutische en helende eigenschappen. Dankzij het hoge zoutgehalte van het meer, blijf je zonder enige inspanning drijven op het water. Smeer je op het strand ook eens in met de befaamde Dode Zee-modder, die een reinigend en verjongend effect op je huid heeft. Na het zwemmen heb je dan wat vrije tijd om te ontspannen en te genieten van het prachtige landschap en het resort. Of ga eventueel lunchen in één van de restaurants met uitzicht op de Dode Zee (optioneel).

Overnachting in Holiday Inn Dead Sea Hotel ***** of Mövenpick Dead Sea Resort *****. Of gelijkwaardig.

Dag 7

Dode Zee

Na het ontbijt trek je naar de warmwaterbronnen van Ma’in Hot Springs, waar je de hele voormiddag kan liggen kuren in de mineraalrijke wateren.

’s Namiddags keer je terug naar je resort aan de Dode Zee. De rest van de namiddag is ter vrije besteding.

Overnachting in Holiday Inn Dead Sea Hotel ***** of Mövenpick Dead Sea Resort *****. Of gelijkwaardig.

Dag 8

Dode Zee – Amman luchthaven – Brussel

Na het ontbijt in je hotel aan de Dode Zee vertrek je naar de luchthaven van Amman.

We hopen dat je Jordanië verlaat met mooie herinneringen om nooit meer te vergeten. Ma Alsalama!

Prijs

Vanaf €2.350 per persoon

Inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Meet & Greet bij aankomst in Jordanië
 • Gratis inreisvisum (volgens de huidige regelgeving)
 • Privérondreis met Engelssprekende gids (tijdens de tours)
 • Vervoer in een modern voertuig met airco
 • 7 overnachtingen in de vermelde hotels (of hun alternatief), incl. ontbijt
 • Toegangstickets voor alle vermelde sites
 • Excursies volgens programma
 • 4×4-rit in Wadi Rum (duur: 3 uur)

Niet inbegrepen

 • Petra by night (mits toeslag +/- 30€ per persoon, alleen op maandag, woensdag en donderdag)
 • Upgrade naar vijfsterrenhotels (op aanvraag)
 • Overnachting in koepelvormige tent in Wadi Rum (mits toeslag +/- 90€ per persoon)
 • Lunch & drankjes
 • Extra activiteiten, persoonlijke uitgaven & fooien
 • Eventuele lokale taksen
 • Overige niet-vermelde zaken

Bestemming(en):

Soort reis:

Uit het aanbod van:

Interesse?

Deel dit bericht:

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Bezoek ons

Turnhoutsebaan 532, 2970 Schilde

Bel ons

03 383 23 10

Mail ons

info@travel-zone.be

Contactinfo

en openingsuren