Reisverslag Jan en Heidi: ijsberen spotten in arctisch Canada met Silversea

Cruise in de kijker bij Travel-Zone

Samen met hun kinderen kozen Jan en Heidi deze zomer voor een avontuurlijke expeditiecruise naar Arctisch Canada en Groenland met luxerederij Silversea. Het werd een avontuurlijke reis, vol spannende ontmoetingen met de natuur en nieuwe ervaringen. In deze blogtekst nemen we je graag mee naar de hoogtepunten van hun buitengewone avontuur.

Over deze Cruise in de kijker

1. Adembenemende Wildlife

Het was als een droom die werkelijkheid werd. We zagen ijsberen zoals we ze nog nooit eerder hadden gezien. IJsberen, onze absolute favorieten voor deze reis, kruisten meerdere keren ons pad. Maar niets kon ons voorbereiden op het moment dat we er één van heel dichtbij zagen. Onze harten stopten bijna van opwinding en verwondering. De foto’s kunnen de emoties niet vastleggen die we op dat moment voelden.

2. Indrukwekkende Walrussen en Beloega Walvissen

Naast de indrukwekkende ijsberen hadden we het geluk om ook walrussen en beloega walvissen te spotten. De nieuwsgierige walrussen maakten ons aan het lachen met hun komische gedrag. En de beloega walvissen, met hun bizarre betoverende verschijning, waren op hun manier ook erg bijzonder. Deze unieke ontmoetingen met wilde dieren zijn memorabele momenten die we als gezin altijd zullen koesteren.

3. Overweldigende ijsberenervaring

Vanaf het moment dat we beslisten om op expeditie cruise naar Arctisch Canada te gaan, stonden de ijsberen boven aan onze verlanglijst. En ze hebben onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. Maar het hoogtepunt was zeker de ontmoeting met een ijsbeer van dichtbij vanuit onze zodiac. Het voelde bijna alsof we in een natuurdocumentaire waren beland. De ijsbeer leek ons recht in de ogen te kijken. Een moment van pure magie!

4. Ongerepte weidse natuur

De ongerepte schoonheid van de Arctische natuur was indrukwekkend. We voeren langs majestueuze gletsjers en bewonderden de uitgestrekte landschappen die ons omringden. Het voelde als een totaal andere wereld – puur en onaangetast door de mens. Het bracht ons andermaal in contact met de essentie van onze planeet en hoe kostbaar en kwetsbaar onze natuurlijke omgeving is.

5. De ijskoude Polar Plunge

Avontuur was overal, zelfs in het ijskoude water! Samen met onze kinderen namen we de uitdaging aan om de “Polar Plunge” te doen. Het was een leuke mix van angst en opwinding terwijl we onszelf in het 2-graden-koude water lieten zakken. Maar we deden het, en het voelde als een overwinning op de natuurlijke elementen.

Conclusie:

Absoluut hoogtepunt van deze reis naar Arctisch Canada en Groenland waren ongetwijfeld de ontmoetingen met ijsberen in het wild. Als gezin zijn we dankbaar dat we deze prachtige momenten met elkaar mochten delen en dat we de schoonheid van onze planeet mochten ervaren op een manier die ons altijd zal bijblijven. En dankzij Silversea konden we deze uithoek van onze planeet in alle comfort ontdekken.

Over deze cruise met Silver Endeavour van Silversea

Zelf het hoge Noordpoolgebied van Canada verkennen?

Ook volgende zomer plant Silversea een 11-daagse expeditiecruise met de nieuwe Silver Endeavour. De expeditiecruise begint in Churchill, van waaruit je vervolgens het uitgestrekte, dunbevolkte gebied van Noord-Canada kan ontdekken, op zoek naar iconische dieren in het wild zoals ijsberen en walvissen die dit afgelegen, mysterieuze rijk bewonen.

De expeditiecruise met Silver Endeavour eindigt in Groenland. Onderweg bezoek je ook lokale gemeenschappen.

De Silver Endeavour is echt een prachtig expeditieschip. Qua luxe en eten beslist bij de top volgens Heidi en Jan. En met 3 restaurants is het culinaire ruim aanwezig op dit ultra moderne expeditieschip. Kom even langs. We delen graag onze ervaringen.

Bestemming(en):

Soort reis:

Uit het aanbod van:

Interesse?

Deel dit bericht:

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Bezoek ons

Turnhoutsebaan 532, 2970 Schilde

Bel ons

03 383 23 10

Mail ons

info@travel-zone.be

Contactinfo

en openingsuren