Rovos Rail: stijlvolle treinreizen in Zuidelijk Afrika

Luxe Treinreis in de kijker bij Travel-Zone

De ‘Pride of Africa’ van Rovos Rail is de meest luxueuze trein op het zuidelijk halfrond. Uw rijdende hotel voor uw treinreizen door zuidelijk Afrika!

Over deze Luxe Treinreis in de kijker

Ontdek Rovos Rail

Sinds de oprichting in 1989 is Rovos Rail hét symbool voor stijlvolle treinreizen in Zuidelijk Afrika. De Zuid-Afrikaanse ondernemer en treinliefhebber Rohan Vos, reisde in de afgelopen 30 jaar door heel Zuidelijk Afrika, steeds op zoek naar afgedankte historische treinwagons en (stoom)locomotieven.

Als gevolg van zijn passie en oog voor detail ontstonden in de loop der jaren meer dan 90 prachtig gerestaureerde rijtuigen waarin de elegantie en romantische sfeer van het begin van de 20e eeuw zijn gecombineerd met alle hedendaagse gemakken en comfort.

Elk rijtuig heeft zijn eigen geschiedenis – sommige hebben ooit koninklijke gasten vervoerd – andere werden als restaurant gebruikt of stonden jarenlang ongebruikt op een zijspoor. De ’Pride of Africa’ – de trots van Afrika – is de benaming voor de nostalgische treinen waarmee Rovos Rail de gouden eeuw van het treinreizen doet herleven.

Uw verblijf aan boord van Rovos Rail

Elke trein van Rovos Rail heeft 36 klassieke, met mahoniehouten panelen gedecoreerde privé-compartimenten. Zij bieden elk plaats aan maximaal 2 gasten. Afhankelijk van de geboekte categorie zijn ze tot 16 m2 groot. Daarmee biedt Rovos Rail de grootste slaapcompartimenten op rails ter wereld.

Elk compartiment in de trein van Rovos Rail heeft een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden, een kledingkast, een grote spiegel, een 220-volt stopcontact met verloopstekker, een thee- en koffiezetapparaat, een intercom en een kluis. De minibar wordt door uw gastvrouw naar uw wens gevuld met gratis alcoholische en non-alcoholische dranken. De ramen in de compartimenten kunnen worden geopend en er is individueel regelbare airconditioning / verwarming. Tevens heeft elk compartiment een eigen badkamer met douche, toilet, wastafel, haarföhn en een scheerstopcontact.  De uiterst moderne technische uitrusting van de trein maakt het gebruik van douches en toiletten ook mogelijk als de trein stilstaat.

Standaard compartiment

Rovos Rail Pullman Suite (7m2)

De compartimenten in de Pullman categorie hebben een 2-persoonsbed of 2 bedden boven elkaar. Overdag worden de bedden veranderd in een comfortabele zitbank.

Rovos Rail Pullman Gold

Op de lange reizen (bijv. Safari on Rails en Trail of Two Oceans) maakt Rovos Rail gebruik van de Pullman Gold Compartimenten. Deze compartimenten hebben dezelfde afmetingen als de traditionele Pullman Cabins, echter is de badkamer iets kleiner, waardoor de rest van het compartiment ruimer is. Er is keuze uit een 2-persoonsbed overdwars, een 2-persoonsbed in de lengterichting van de trein (dat ook als 2 keer 1-persoonsbed kan worden opgemaakt) of 2 afzonderlijk 1-persoonsbedden in de lengterichting (split twin) Verder zijn de faciliteiten gelijk.

Rovos Rail Deluxe suite (10m2)

Deluxe compartimenten bieden beduidend meer ruimte dan Pullman. Er is keuze uit een 2-persoonsbed overdwars, een 2-persoonsbed in de lengterichting van de trein (dat ook als 2 keer 1-persoonsbed kan worden opgemaakt) of 2 afzonderlijk 1-persoonsbedden in de lengterichting (split twin). Verder vindt u in de cabin een tafeltje met 2 stoelen.

Rovos Rail Royal suite (16m2)

Elk van de vier Royal compartimenten beslaat een half rijtuig. Er is een 2-persoonsbed (dat ook als 2 keer 1-persoonsbed kan worden opgemaakt), een zitje met twee comfortabele fauteuils en een ruime badkamer die o.a. is voorzien van een heus Victoriaans bad en een aparte douche.

 

Restaurant- en barrijtuigen aan boord van Rovos Rail

In het midden van de trein bevinden zich twee smaakvol gerestaureerde restaurantrijtuigen uit het Edwardiaanse en Art Deco tijdperk. De tafels bieden plaats aan 2 en 4 personen en zijn gedekt met fijn linnen, zilveren bestek en porseleinen servies. Alle maaltijden worden in één zitting geserveerd. Geniet van de heerlijke menu’s die worden bereid met verse, lokale producten en specialiteiten zoals wild en vis. Bij elk gerecht schenken vakkundige en gepassioneerde obers bijpassende Zuid-Afrikaanse wijnen. U kunt ook een wijn kiezen van de uitgebreide wijnkaart. Alles is inbegrepen!

Salon- en observatierijtuigen Rovos Rail

Het salonrijtuig in het midden van de Rovos Rail trein is een gezellige plek voor een kop koffie of een cocktail terwijl indrukwekkende Afrikaanse landschappen aan uw raam voorbijglijden. Aan het einde van de trein bevindt zich het populaire observatierijtuig met een open achterdek. Het voorste deel van dit rijtuig is een salon/bar dat is voorzien van grote panoramische ramen en gemakkelijke fauteuils en banken. Roken is alleen toegestaan in de aangrenzende rokerslounge. Een reis met Rovos Rail is een ode aan het stijlvolle treinreizen in lang vervlogen jaren. Daarom zult u aan boord geen radio en televisie aantreffen. In een kleine boutique kunt u souvenirs kopen die speciaal voor gasten van Rovos Rail zijn vervaardigd.

Bestemming(en):

Soort reis:

Deel dit bericht:

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Bezoek ons

Turnhoutsebaan 532, 2970 Schilde

Bel ons

03 383 23 10

Mail ons

info@travel-zone.be

Contactinfo

en openingsuren